2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Šokoladiniai keksiukai iš... burokėlių

Iš recepte nurodyto kiekio ingredientų pavyks išsikepti didelį kalną šių skanėstų. Pažadu du dalykus. Visų pirma - visas kalnas nuo stalo dings labai greitai. Antra - nė vienas, prisidėjęs prie jų naikinimo, neatspės, kad jų pagrindas - virti burokėliai :)



- 300 g virtų burokėlių
- truputį druskos
- 330 g kvietinių miltų
- 100 g kakavos miltelių
- 1 v. š. kepimo miltelių
- 1 v. š. vanilinio cukraus
- 325 g cukraus
- 5 kiaušiniai
- 300 ml aliejaus
- 200 g juodojo šokolado

Burokėlius sutarkuoti burokine trintuve ir pasūdyti. Šokoladą sukapoti. Atskirame inde išmaišyti miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Į burokėlius įmušti kiaušinius, sudėti cukrų ir vanilinį cukrų, viską gerai išmaišyti. Tada supilti aliejų, vėl išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus ir kapotą šokoladą, pamaišyti, bet nepermaišyti. Į keksiukų kepimo formą sudėlioti popierines keksiukų formeles, į jas dėti po didelį šaukštą tešlos. Kepti 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje apie 20-25 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą