2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Mišku kvepiantis kietas šampūnas su kosmetiniu moliu

Kietieji šampūnai yra vienas iš geriausių mano atradimų eksperimentuojant su namų gamybos kosmetika. Tai lemia ir puikios jų plaukus puoselėjančios savybės, ir itin paprastas gamybos procesas, ir ekologiškumas, ir neribota laisvė eksperimentuoti su sudedamosiomis dalimis. Dar neteko gaminti tokio paties antrą kartą, tačiau nebuvo ir nevykusių bandymų.

Duodu Jums paskutinio eksperimento receptą:

- 250 g Sodium Coco Sulfate (perku aroma-zone.com parduotuvėje)
- 20 ml distiliuoto vandens
- 2 tabletės askorbo rūgšties (vitamino C)
- 20 ml aguonų aliejaus
- 10 ml alyvuogių aliejaus
- 5 ml vynuogių sėklų aliejaus
- 2-3 arbatiniai šaukšteliai juodojo kosmetinio molio
- 8 lašai pušų eterinio aliejaus

Gamybos procesas:
Sodium Coco Sulfate granules suberti į puodą, supilti distiliuotą vandenį, suberti į miltelius sutrintą askorbo rūgštį, išmaišyti ir su visu puodu įstatyti į didesnį puodą su vandeniu ant viryklės. Kaitinant maišyti, kol masė pavirs tąsia koše. Bemaišant po truputį supilti visus aliejus, nukelti puodą nuo viryklės, įmaišyti kosmetinį molį, sulašinti eterinį aliejų. Masę sudėti į aliejumi pateptas formeles (naudojau plastikinius indelius nuo vaikiškų varškyčių), gerai suspausti ir palikti džiūti apie parą.

Išėmus iš formelių, galima naudoti iškart. Jeigu gaminate dovanai ar pasidėti atsargai, patartina laikyti suvyniojus į popierių, nes yra gana trapūs. Puikiai putoja, tausoja plaukus ir, svarbiausia, savo sudėtyje neturi agresyvių kenksmingų sintetinių saponinų bei parabenų. Galima naudoti ir vaikams.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą