2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Morkų pyragas

Tai klasikinis skanėstas, turintis ne vieną recepto variantą. Mano brangiausiems labiausiai patinka šis.



Reikės:
-350 g tarkuotų morkų
- 280 g rudo cukraus
- 45 ml karšto vandens
- 100 g riebios varškės
- 2 kiaušinių + 2 baltymų
- 260 g miltų
- 100 g razinų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- pusės šaukštelio druskos
- 2 a. š. malto cinamono
- 2 a. š. vanilinio cukraus
- mažo indelio riebios grietinės
- 2 v. š. cukraus
- tarkuotos vienos citrinos žievelės

Atsisverame 100 g rudojo cukraus, ištirpiname jį karštame vandenyje ir maišydami dar paverdame apie 4-5 min. Paliekame atvėsti. Persijojame miltus, išmaišome juos su kepimo milteliais, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kitame inde išmaišome morkas, likusį cukrų, varškę, trynius, razinas ir išvirtą cukraus sirupą. Įmaišome miltus su kitais biriais produktais. Atskirai išplakame baltymus, atsargiai įmaišome juos į masę. Masę sukrečiame į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą išimamu dugnu ir kepame apie valandą 175 laipsnių karščio orkaitėje. Kepimo laikas gali skirtis - reikia tikrinti pagaliuku.
Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti, tada išimame iš formos. Paruošiame grietininį kremą - grietinę su cukrumi plakame mikseriu, kol sutirštėja. Įmaišome tarkuotą citrinos žievelę. Kremą užtepame ant pyrago viršaus.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą