2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Slyvos brendyje

Kartais susimąstau, kad turėčiau šiame bloge publikuoti daugiau savo kulinarinių receptų. Juk nesu blogiausia šeimininkė pasaulyje :)

Taisausi :)

Reikės:
džiovintų slyvų
brendžio arba konjako
cukraus + vandens sirupui
citrinos žievelės
vanilės ankšties arba gero vanilės ekstrakto (naminio)

Slyvas reikia nuplikyti. Iš vandens ir cukraus (maždaug 1 stiklinė vandens ir 1 stiklinė cukraus) išvirti skystą sirupą, t. y. sirupui užvirus pavirti porą min. ir tuoj pat nukelti nuo viryklės. Nepervirti! Slyvas pamerkti į sirupą kartu su išskrosta vanilės ankštimi ir spirale nulupta citrinos žievele. Jeigu vietoje vanilės ankšties naudojame vanilės ekstraktą, jo kol kas pilti nereikia - įpilsime vėliau. Slyvas sirupe palikti pailsėti per naktį. Tada išgraibyti, sudėti į stiklainį. Užpilti brendžiu arba konjaku. Jeigu į sirupą nedėjome vanilės ankšties - įpilti jos ekstrakto. Stiklainį sandariai užsukti ir pamiršti porai savaičių.

Labai skanu su vaniliniais ledais :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą