2010 m. liepos 18 d., sekmadienis

Japoniški ryžių pyragaičiai


Šie Japonijoje populiarūs pyragaičiai skoniu primena sušius. Jų receptą gavau iš Tekančios Saulės Šalyje kurį laiką gyvenusio asmens. Puiki alternatyva sumuštiniams. Neapkrauna skrandžio. Labai skanu. Rekomenduoju paragauti.

Reikalingi produktai: kibūs ryžiai, bet kokia paruošta vartoti žuvis (šiuo atveju - marinuota sardinės filė), jūros kopūstų lakštai, majonezas.


Taip pat reikės specialių formelių. Gaila, bet neturiu supratimo, kur jų gauti Lietuvoje. Na, bet pasitelkus fantaziją galima išsiversti ir be jo - bandyti pyragaičius formuoti rankomis arba pritaikyti kokį nors dažniau lietuviškoje virtuvėje sutinkamą įnagį.

Taigi imamės darbo. Pirmiausia į formelę idedame truputį išvirtų ryžių.
Tada dedame žuvies ir majonezo.
Ir vėl dedame ryžių. Svarbu jį nepadauginti, kad vėliau neišliptų per formelės viršų.
Viską prispaudžiame viršutine formelės dalimi.

Laikyti prispaudus nereikia, tad viršutinę formelės dalį iškart nukeliame.

Dabar apverčiame formelę ir išverčiame jos turinį ant lėkštės, spustelėdami formelės dugne esančią įpjovą.






Galų gale įvyniojame kiekvieną pyragaitį į jūros kopūstų lakštą.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą