2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Tortas "Rafaello"


Banalus ir daug kieno jau išbandytas, bet, vis dėlto, dar neteko sutikti žmogaus, kuriam būtų neskanus:)



Taigi.

Biskvitui:
- 10 Kiaušinių
- 460 g cukraus
- 460 g miltų
- 130 g. aliejaus
- 3 a. š. vanilinio cukraus
- 40 g kepimo miltelių

Kremui
- 900 ml grietinėlės
- 2 mažos skardinės kondensuoto pieno
- 4 pakeliai grietinėlės standiklio
- 100 g kokoso drožlių

Biskvito sulaistymui:
- apie 0,5 l silpnos saldintos aromatingos atvėsintos arbatos
- tauraus gėrimo (nebūtinai; aš naudojau brendį)

Biskvitą geriausia kepti per du kartus, abu kartus užsimaišant tešlą iš pusės produktų.

Kiaušinius reikia išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu iki purios beveik baltos masės, dar beplakant plona srovele supilti aliejų. Miltus su kepimo milteliais sumaišyti atskirame inde ir įmaišyti į kiaušinių masę. Biskvitą kepti 180 laipsnių orkaitėje 26 cm skermens formoje. Kepa apie 15 min., tikrinti mediniu pagaliuku.

Iškepusius biskvitus perpjauti išilgai, kad turėtume 4 lakštus.

Kremui šaltą grietinėlę išplakti su standikliu. Į ją atsargiai įmaišyti kondensuotą pieną ir kokoso drožles.

Torto biskvitus gausiai sulaistyti, pertepti kremu. Torto viršų taip pat aptepti tuo pačiu kremu. Puošti pagal išmonę.

Tortas išeina labai didelis. Galima kepti ir iš pusės produktų normos, tik tada reikia gerokai mažesnės kepimo formos.

Skanaus :)


2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Seni nauji bateliai

Jie buvo dar visai neblogos būklės, gana dailūs. Tačiau man - per paprasti ir neįdomūs. Nemėgstu atrodyti nuobodžiai. Todėl dulkėjo nenaudojami.


Teko šiek tiek pasidarbuoti. Dabar - visai kas kita :)