2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Vėrinys ir trys poros auskarų

Vėrinys. Upiniai perlai, Swarovski kristalai, snaiginis obsidianas, kalnų krištolas, opalitas, granatas, dūminis kvarcas, vyšninis kvarcas, sidabruotos, bižuterinio metalo ir Tibeto sidabro detalės.






Auskarai. Sintetinis turkis, upiniai perlai, hovlitas, Swarovski kristalai, sidabruotos detalės ir sidabriniai auskarų kabliukai.




Auskarai. Koralas, čekiškas stiklas, sidabruotos, bižuterinio metalo ir vintage detalės.


Auskarai. Medis, akrilo tapyba, Swarovski kristalai, varis.

2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Namų gamybos kūno pienelis ir plaukų balzamas


Kadangi jau beveik visą kosmetiką mano vonios kambaryje pakeitė savos gamybos kremai, pieneliai ir kiti kvapnūs dalykėliai, galiu po truputį imti dalintis patirtimi apie labiausiai pavykusius ir "užpatentuotus" savo eksperimentų rezultatus. Šįkart tai bus jautriai odai skirtas drėkinamasis pienelis ir nenuskalaujamas plaukų balzamas.

Drėkinamojo kūno pienelio receptas:
120 ml distiliuoto vandens
10 ml alyvuogių aliejaus
10 ml avokadų aliejaus
10 ml kviečių želmenų aliejaus
1 arbatinis šaukštelis emulsiklio Olivem 1000
20 lašų alyvuogių skvalano
20 lašų greipfrutų sėklų ekstrakto

Aliejus supilame į vieną karščiui atsparų indelį, ten pat suberiame emulsiklio granules. Į kitą indelį supilame vandenį. Užkaičiame ant viryklės plačiakraštį puodą su trupučiu vandens, į jį įstatome abu indelius ir kaitiname, vis pamatuodami temperatūrą. Kada temperatūra abiejuose indeliuose pasiekia apie 60 laipsnių, juos reikia iškelti iš puodo ir, plakant virtuvine šluotele-plaktuvu, iš lėto supilti pašildytą vandenį į aliejų ir emulsiklio mišinį. Toliau plakti, kol abi fazės susijungs ir mišinys sutirštės. Pravėsus, sulašinti ir įmaišyti alyvuogių skvalaną, kuris veiks kaip efektyvus odos drėkiklis, ir greipfrutų sėklų ekstraktą, kuris yra natūralus konservantas, taip pat turi antibakterinių ir dezodoruojančių savybių. Galima įlašinti ir savo mėgstamo eterinio aliejaus, bet, kadangi mano oda mėgsta mane "pradžiuginti" alerginėmis reakcijomis, aš šio malonumo atsisakiau.

Plaukų balzamo receptas:
55 ml distiliuoto vandens
2 tabletės vitamino C
1 arbatinis šaukštelis kondicionuojančio emulsiklio BTMS
12 lašų jūrų šilko
5 lašai citrinų eterinio aliejaus
10 lašų greipfrutų sėklų ekstrakto

Vandenį supilame į karščiui atsparų indelį, įmetame vitamino C tabletes, suberiame emulsiklį ir, įstatę į puodą su vandeniu, maišydami kaitiname ant viryklės. Kai emulsiklis ir vitamino C tabletės ištirpsta, indelį išimame iš vandens ir, plakdami šluotele-plaktuvu, atvėsiname. Sulašiname likusius ingredientus, išmaišome.
Šį balzamą naudoju kasdien išsiplovusi galvą - mažą jo kiekį įtrinu į plaukus, ypač jų galiukus. Man jis labai patinka dėl malonios konsistensijos, kvapo ir puikių plaukus puoselėjančių savybių.

2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Papuošalai sau

Puoštis norime visos :) Ir aš ne išimtis. Nesu tas batsiuvys be batų :) Tad šįkart kūriau sau.

Koljė, apyrankės ir auskarų komplektas. Tekstilė, upiniai perlai, sidabruotos ir bižuterinės detalės.




Du romantiškai nusiteikę katinai stebi saulėlydį pajūryje... Kaklo papuošalas. Medis, akrilinė tapyba, Sintetiniai "Kairo nakties" akmenukai, sidabruotos ir Tibeto sidabro detalės.


O šis komplektas skirtas damai, kuri, nepaisant garbaus amžiaus, neprarado pomėgio puoštis. Aštuoniasdešimtmečio jubiliejaus dovana. Swarovski perlai ir auksuotos detalės.