2010 m. lapkričio 28 d., sekmadienis

Ir vėl papuošalai...

Išduosiu nedidelę paslaptį - šiuo metu šalia visų kasdienių rūpesčių vyksta rimtas darbas kuriant virtualius namus mano papuošaliukams. Todėl laiko trūkumas spaudžia dar labiau.

Tačiau mūza vis tiek lanko. Ačiū jai.


2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Keksas su šokoladu

Iš esmės tai pats paprasčiausias keksas, paskanintas šokoladu ir riešutais, tačiau mano šeimos labai mėgstamas. Dalinuosi receptu.

250 g miltų
250 g cukraus
250 g kepimo margarino
4 kiaušiniai
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado
saujelė riešutų

Kambario temperatūros margariną išsukti su sviestu. Maišant po vieną įmušti kiaušinius. Atskirame inde išmaišyti miltus su kepimo milteliais (tai padaryti labai svarbu, nes kitaip pyragas gali netolygiai iškilti). Į tešlą suberti riešutus ir gabaliukais sukapotą šokoladą, įmaišyti miltų ir kepimo miltelių mišinį. Tešlą maišyti kuo trumpiau - į mažus miltuotus gumulėlius nekreipti dėmesio, jie galutinio rezultato tikrai nesugadins. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir džiūvėsėlių trupiniais pabarstytą kekso formą. Kepti 180 laipsnių Celsijaus orkaitėje 30-40 minučių. Iš formos išimti tik tada, kada visiškai atvėsta.



Skanaus :)